Επίσκεψη στην Ακρόπολη για πέντε οικογένειες προσφύγων

photo2.jpg

Πέντε οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο του προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας  επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόποληςτην Τετάρτη 6 Μαρτίου, ημέρα ελεύθερης εισόδου στην μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.

H περιήγηση στον Ιερό Βράχοπραγματοποιήθηκε με την συνοδεία μελών της ομάδας έργου του προγράμματος. Οι οικογένειες των προσφύγων με καταγωγή από τη Συρία και το Αφγανιστάν περιηγηθήκαν στο αρχαιολογικό χώρο μαζί με τα παιδιά τους και ενημερώθηκαν για την αρχιτεκτονική, τη μυθολογία αλλά και τα ιστορικά γεγονότα της πόλης των Αθηνών.

Η επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης αποτελεί μία από τις ποικίλες δράσεις πολιτισμούπου υλοποιούνταιστο πλαίσιο της προσπάθειας για κοινωνική συνοχή και ένταξη των προσφύγων  στο νέο περιβάλλον.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

photo1.jpg

 

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!