Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης

gymnasio_2o.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 05/02/2021

Δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τ. Κωνσταντινίδη

Προς ενημέρωση των γονέων και των μαθητών και για να μην υπάρχει πανικός και διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα κρούσματα covid στα σχολεία της πόλης, σας γνωρίζω ότι αυτήν την εβδομάδα είχαμε ένα (1) επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 8ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας και ένα (1) μόλις εχθές επιβεβαιωμένο κρούσμα στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Φιλαδέλφειας.

Επίσης έχουμε ένα (1) πολύ πιθανό κρούσμα στο 3ο Δημοτικό Ν. Φιλαδέλφειας, για το οποίο περιμένουμε επιβεβαίωση σύντομα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Δήμος στέλνει άμεσα συνεργείο απολύμανσης στους χώρους των σχολείων, ενώ, υπενθυμίζω, συνεχίζεται να παρέχεται από το Δήμο η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν γρήγορων τεστ σε εκπαιδευτικούς και στενές επαφές κρουσμάτων των σχολείων που το επιθυμούν σε τοπικό διαγνωστικό κέντρο, σύμφωνα με αναλυτικές οδηγίες που έχουν προ πολλού αποσταλεί στα σχολεία.

Ήδη σήμερα το μεσημέρι διενεργούνται μαζικά τεστ στο διαγνωστικό κέντρο για το τμήμα του Β΄ Γυμνασίου που είναι σε αναστολή.

Όσον αφορά τη διαδικασία ορισμού των στενών επαφών με κρούσμα και την ιχνηλάτησή τους, όπως και για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολείων, αρμόδια είναι, όπως είναι ήδη γνωστό, η Διεύθυνση του σχολείου, η αντίστοιχη Διεύθυνση Α'θμιας ή Β΄θμιας Εκπαίδευσης και ο ΕΟΔΥ.

 

Μπορείτε να διαβάζετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

 

 

Category: 

Τοποθεσία: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!